Spara tid på betygsättningen.
Ge feedback som gör skillnad.

Skapa, analysera och betygsätt kursuppgifter snabbt och säkert samtidigt som du hjälper eleverna att uppnå en effektiv inlärning

Ge feedback som får igång tankearbetet

Ge feedback som får igång tankearbetet

Att ge eleverna råd och feedback som hjälper dem att utvecklas och lära sig nya saker är en av de viktigaste och mest tidskrävande delarna av ditt jobb. Se hur Uppgifter gör det lättare att skapa och betygsätta kursuppgifter med flexibla, samarbetsvänliga och enkla verktyg från Google.

Skapa

Skapa och dela kursuppgifter enkelt

Generera nya uppgifter med Dokument och Drive och ge varje elev en unik kopia. Du kan organisera kursuppgifter efter klass, datum och elev samt anpassa befintliga uppgifter till nya kurser. Hjälp till att förbereda eleverna inför arbetslivet med hjälp av Googles verktyg som används av miljontals företag – från småföretag till de på Fortune 500-listan.

Uppgifter | Skapa
Uppgifter | Analysera

Analysera

Hjälp eleverna att producera egna arbeten

Generera plagiatrapporter genom att dra nytta av Sök. Med Uppgifter kan du söka igenom elevernas inlämnade uppgifter efter text som matchar innehåll på webben – direkt från gränssnittet för betygsättning. Nu slipper du logga in i ett separat program. Och eleverna kan köra egna rapporter innan de lämnar in så att de lättare kan ange källhänvisningar och skriva bättre arbeten. Betaanvändare får obegränsat med plagiatrapporter kostnadsfritt.

Betygsätta

Betygsätt enklare och ge konstruktiv feedback – på ett och samma ställe.

Ta fram vanligt förekommande feedback från din kommentarsbank när du vägleder eleverna med direktredigering och kommentarer som eleverna kan svara på. Du kan även tillämpa bedömningskriterier för att öka insynen i betygsättningen. Med Uppgifter är det enklare och säkrare att ta emot Dokument- och Drive-filer genom att automatiskt justera behörigheter så att elever inte kan redigera under betygsättningen.

Uppgifter | Betygsätta

Skapa möjligheter

Ge eleverna verktyg som bidrar till aktivt lärande

Med hjälp av verktygen i G Suite for Education kan elever bli bättre på att skriva, jobba mer effektivt och lämna in bättre uppgifter.

 • Plagiatrapporter

 • Ordantal som alltid visas

 • Stavningskontroll och grammatikförslag

 • Lärar- och elevkommentarer

 • Versionskontroll

 • Spara automatiskt

Komplettera din lärplattform

När betaversionen lanseras senare under terminen kan du komma åt Uppgifter direkt från verktygsmenyn i G Suite for Education-kontot. Uppgifter finns också som ett LTI-tillägg (Learning Tools Interoperability), så det är kompatibelt med alla lärplattformar (LMS).

Kom igång på egen hand

Uppgifter ingår nu i G Suite for Education. Du behöver bara registrera dig för betaprogrammet om du vill börja använda det – ingen konfigurering krävs. Du kan öppna Uppgifter via menyn i Google-appen eller på assignments.google.com. Du kan

 • skapa nya kursuppgifter i Uppgifter och välja att dela det direkt från gränssnittet i Uppgifter eller genom att lägga upp en länk i din LMS
 • exportera betyg till Kalkylark eller en CSV-fil med kommaavgränsade värden som du kan lägga in på din LMS.

Begär åtkomst på din LMS

Uppgifter uppfyller LTI-standard, så det är kompatibelt med alla lärplattformar (LMS) med stöd för LTI version 1.1 eller senare. Be administratören att aktivera Uppgifter så att du kan

 • skapa, betygsätta och analysera kursuppgifter direkt från din LMS
 • ge elever åtkomst till Uppgifter så att de kan skicka in uppgifter till din LMS
 • synkronisera lärplattformens betygsbok automatiskt.

Uppfyller högt ställda säkerhetskrav

Säkerhet och integritet är lika viktigt för oss som elevernas lärande är för dig Vi utvecklar produkter som bidrar till att skydda elevers och lärares integritet och har förstklassiga säkerhetsfunktioner. Vi övertar aldrig äganderätten till din data – den tillhör dig och eleverna. Vårt ansvar är att skydda den. Och eftersom Uppgifter har utvecklats för utbildning uppfyller det stränga krav, till exempel

 • Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA)
 • Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA)
 • Student Privacy Pledge som introducerades av Future of Privacy Forum (FPF) och Software and Information Industry Association (SIIA)
 • ISO/IEC 27018:2014

Mer information finns i vårt center för integritet och säkerhet. Ta även en titt på våra avtal under 8.1 Immateriella rättigheter, där du kan läsa mer om din äganderätt till din data.

Säkerhetslogotyp

Resurser

Kom igång med Uppgifter

Utforska dessa användbara resurser för att komma igång med Uppgifter