I Chicago Public Schools görs inlärningen interaktiv med hjälp av G Suite for Education

Utmaning

CPS använde tidigare två e-postsystem: ett för elever och ett för lärare. Det innebar att IT-avdelningen fick lägga mycket tid på att hantera de separata systemen. Skolorna ville ha ett enhetligt molnbaserat e-postsystem för både elever och lärare. CPS ville också ha ett bättre sätt för eleverna och lärarna att samarbeta.

"Vi lär våra elever att det inte bara handlar om deras arbete, utan även om samarbete. Eleverna tänker förbi klassrummets väggar och lär sig använda teknik och utveckla sitt kritiska tänkande."

Margaret Hahn, Teknikchef som leder förändringsarbetet

Lösning

Skolorna började använda Gmail som e-postsystem för hela distriktet och införde G Suite for Education i september 2012. På så sätt kunde distriktet enkelt hantera de 330 000 kontona utan oro för att lagringsutrymmet skulle bli fullt, eftersom e-posten och dokumenten i stället lagras i molnet. Hittills har skolorna sparat 26 miljoner filer i Google Drive. CPS införde Google Classroom i början av läsåret 2015–2016.

Organisationsprofil

På Chicago Public Schools (CPS) går ungefär 400 000 elever, och skolorna har drygt 40 000 anställda. Det gör CPS till det tredje största skoldistriktet i USA. Distriktet omfattar 484 grundskolor och 176 gymnasieskolor. Målet är att ge barnen i alla Chicagos stadsdelar en högklassig utbildning och lära eleverna att tänka kritiskt och innovativt och arbeta för förändring i samhället.

Produkter som används

Ladda ned

Tack för att du registrerade dig!

Vi vill gärna veta vad du är intresserad av.