Chromebook på Simon Schwob Memorial Library på Columbus State University

Utmaning

När Columbus State övergick till en mer mobil- och Wi-Fi-baserad miljö ville de erbjuda studenterna bärbara datorer också i biblioteket. De ville köpa bärbara datorer som var kostnadseffektiva, användarvänliga och utrustade med lång batteritid.

"Vi ser studenter som kommer tillbaka gång på gång för att testa en Chromebook i biblioteket. De gillar att Chromebook-datorerna är enkla att använda och att de väger så lite."

Jackie Radebaugh, biträdande professor i biblioteksvetenskap

Lösning

Efter att ha lanserat Google Apps for Education 2008 – och gett alla universitetstransporter (och campus) Wi-Fi-tillgång – riktade Columbus State uppmärksamheten mot Simon Schwob Memorial Library. I stället för att bygga nya datorlabb köpte universitetet 40 Chromebook-datorer till biblioteket 2012. Nu kan studenterna hämta ut en Chromebook i upp till tre timmar för att kolla e-post i Gmail, söka på internet och mycket annat. De kan också sitta med andra i klassen och samarbeta med skolprojekt i Google Dokument och diskutera uppgifter. Så snart en lånad Chromebook stängs av återställs den och är klar för nästa användare.

Organisationsprofil

Columbus State University i Columbus, Georgia, grundades 1958 och erbjuder program i bland annat konst, utbildning, näringsliv och annat för att förbereda studenterna inför en allt mer global miljö.

Produkter som används

Ladda ned

Tack för att du registrerade dig!

Vi vill gärna veta vad du är intresserad av.