Jeff Davis County Schools moderniserar ett skoldistrikt på landsbygden med hjälp av Google for Education

Utmaning

Precis som för många andra landsbygdsdistrikt var det en utmaning att få pengarna att räcka till. Distriktets IT-team och administration är alltid noggranna när de investerar i nya verktyg, men när det gällde G Suite for Education var verktygen redan välbeprövade. Lärare och personal använde redan Gmail och uppmuntrade distriktet att standardisera med Google.

"Innan vi hade Google tog det IT-teamet 21 dagar att slutföra ett serviceärende. Nu tar det tre timmar och det totala antalet serviceärenden som kommer in har minskat. Det uppmuntrar lärarna att använda mer teknik i klassrummet eftersom de kan lita på att tekniken fungerar och att eventuella problem kan lösas snabbt."

Keith Osburn, ansvarig för teknik- och specialprogram, Jeff Davis County Schools

Lösning

Efter en testperiod med produkter från Google och Microsoft frågade IT-teamet lärare och personal om vilket system de föredrog. Resultatet var enhälligt för Google. 2008 införde Jeff Davis County Schools G Suite i hela distriktet och tog in 2 200 Chromebooks. I dag har distriktet ett Google-ekosystem med personal, lärare och elever som alla använder Googles verktyg för att arbeta på nya sätt.

Organisationsprofil

Jeff Davis County Schools är ett skoldistrikt på landsbygden i Hazlehurst i den amerikanska delstaten Georgia. Det är ett tekniskt progressivt distrikt med mer än 3 200 elever och 400 lärare och annan personal. Distriktet strävar efter att utbilda framgångsrika, produktiva medborgare som bidrar positivt till samhället. Under de senaste åren har det arbetet fått IT-personal och administrativ personal att söka efter nya verktyg som ger elever och lärare nya möjligheter.

Produkter som används

Ladda ned

Tack för att du registrerade dig!

Vi vill gärna veta vad du är intresserad av.