Brittany Wenger skrev en algoritm för bättre identifiering av bröstcancer

Utmaning

Läkare strävar efter att ge sina patienter konsekvent och tillförlitlig vård. Med en personlig erfarenhet av cancer och en vilja att göra världen bättre, beslutade sig Brittany Wenger för använda sin kompetens som vetenskapsman och forskare till att skapa ett otroligt, nästan levande nätverk som diagnostiserar bröstcancer.

"Utmärkelser definierar mig inte, men de bekräftar min vetenskapliga forskning. Varje år ökar min forskning i komplexitet och får en större potential att bli ett positivt bidrag till mänskligheten."

Brittany Wenger, Student, Duke University

Lösning

Genom att använda molnet skapade Brittany ett otroligt nätverk som visar sig kunna upptäcka cancer. Brittany använde Google App Engine (som är ett av verktygen i Google Cloud Platform) till att bygga ett artificiellt neuralt nätverk. Hennes bidrag i Google Science Fair var ett slags konstgjord hjärna som i princip lärde molnnätverket att upptäcka mönster som är för komplexa för människor att se. Genom att tillämpa dessa konstgjorda neurala nätverk på individualiserade data upptäcker hennes program bröstcancer med 99,1 % säkerhet. Hennes program används av sjukhus för att diagnostisera patienter.

Tack för att du registrerade dig!

Vi vill gärna veta vad du är intresserad av.