Nu kan Howard West använda maskininlärning med Google Cloud Platform

Med hjälp av verktyg från Google Cloud Platform, som Cloud Datalab och TensorFlow, hjälper Howard University-professorn Gloria Washington studenterna på Howard West att förstå hur man löser problem med hjälp av maskininlärning och genom att tro på sig själva.

Gloria Washington, som nu arbetar som professor i datorvetenskap vid Howard University, doktorerade vid George Washington University. Hon kommer ihåg att många ifrågasatte om hon var tillräckligt smart för att ta examen. ”Det var faktiskt en professor som sa att jag inte var tillräckligt smart”, sade Washington. ”Det kan verkligen trycka ner en psykologiskt, särskilt om man har alla GRE-poäng och alla betyg.” Men några negativa röster kunde inte hindra Gloria från att förverkliga sina drömmar.

"Jag vill öka antalet svarta kvinnor som doktorerar i datavetenskap"

Gloria Washington, Howard University, Professor i datavetenskap

Ett nytt intresse: människa–dator-interaktion

Gloria introducerades till människa–dator-interaktion, ett område som fokuserar på slutanvändarna av program, under sin tid som forskardocent i National Physical Sciences Consortium vid George Washington University. ”Jag har alltid vetat att jag vill arbeta med slutanvändare i kombination med programteknik eftersom jag vill hjälpa människor”, sade Washington. ”Det här är ett område jag är mycket intresserad av eftersom det handlar om så mycket mer än att sitta vid ett skrivbord och programmera. Det handlar om att interagera med användare, lyssna på vad de har att säga, förstå vad som är viktigt för dem och utveckla program runt dem.” Tack vare sin förkärlek för att använda datorvetenskap till att hjälpa andra och sin starka vilja tog Gloria sin doktorsexamen i människa–dator-interaktion.

När hon tagit examen och arbetat för organisationer som National Security Agency (NSA) och Booz Allen Hamilton insåg Gloria att hennes kall var akademiskt. ”Jag insåg att mina idéer inte var mina egna: de tillhörde företaget”, förklarade Washington. ”Det är bra, men när du gör karriär och försöker etablera dig som specialist med doktorsexamen blir det svårt eftersom du inte får något erkännande för ditt arbete.” Gloria bestämde sig för att det var dags att gå över till undervisning. ”Jag kan äga idéerna och jag kan inspirera andra som är som jag att doktorera.”

Med akademisk passion till Howard

Sedan Gloria började på Howard har hennes mål varit att inspirera sina studenter och hjälpa dem att nå sina mål. Hon fokuserar på att vara mentor för minoriteter som missgynnas i högre utbildning. ”Jag vill öka andelen svarta kvinnor som doktorerar i datorvetenskap”, sade Washington. Bara två år efter att hon började undervisa på Howard fick hon också se sin första svarta kvinnliga student doktorera.

Medan Gloria fortsätter att ingjuta mod i sina studenter finns ändå hinder i hennes klassrum på Howard. ”På Howard har vi tyvärr inte så mycket pengar, så vissa av våra datorer är gamla”, sade Washington. Äldre maskinvara har inte den processorkraft som behövs för att utföra de uppgifter som hennes studenter i datorvetenskap arbetar med.

Så hur kan ett underfinansierat program göra kurserna mer effektiva och införliva avancerad teknik för att underlätta studenternas inlärning? Gloria tror att svaret finns i användningen av Google Cloud Platform (GCP). ”Om vi kan ansluta till GCP kan vi komma förbi problemet med maskinvaran och de svårigheter det medför”, sade Washington.

Använda Google Cloud Platform för att hjälpa studenterna skapa appar enklare

I vissa av Glorias kurser på Howard låter hon studenterna använda ett lokalt program som kan göra mobilutvecklingen långsammare. Men nu kan hon undvika det problemet genom att använda andra GCP-produkter. ”Jag ville att studenterna skulle få tillgång till system som faktiskt fungerar och som var lätta att konfigurera”, sade Washington. ”Jag ville inte att studenterna skulle fokusera för mycket på att bygga en stor databas och ansluta med PHP. Jag ville ha ett API-baserat system som studenterna enkelt kunde ansluta till sina mobilappar och låta det registrera den data de använde.”

Gloria berättade om vad en av hennes studenter har åstadkommit med Firebase, Googles mobila plattform för att snabbt och enkelt utveckla appar av hög kvalitet. ”Hon skapade en app där du tar en bild av dig själv och får förslag på en spellista utifrån vilken känsla som speglas, till exempel om du ser sur, glad eller neutral ut. Bilderna sparas i Firebase så att de kan användas senare. Firebase var till stor hjälp. Det enda hon behövde göra var att använda API:et för att ansluta till mobilappen.”

"Jag valde Datalab så att vi kunde komma igång snabbt och inte behövde ladda ned något."

Gloria Washington, Howard University, Professor i datavetenskap

Kraften hos maskininlärning till studenterna

I somras var Gloria labbansvarig för Howard Wests första kurs på Googles huvudcampus i Mountain View, CA. Hon undervisade i en datorvetenskapskurs om maskininlärning tillsammans med Sally Goldman som är anställd hos Google. Hennes studenter fick lära sig att lösa problem med maskininlärning genom att använda GCP-verktygen Cloud Datalab och TensorFlow.

Datalab är ett kraftfullt interaktivt verktyg som har skapats för att utforska, analysera, omvandla och visualisera data, samt för att bygga maskininlärningsmodeller som körs på GCP:s Google Compute Engine. TensorFlow är en programvara med öppen källkod för numerisk beräkning med dataflödesdiagram som gör det enklare för utvecklare att bygga och förbättra algoritmer för maskininlärning. Båda GCP-verktygen har varit till stor nytta för Gloria och hennes studenter i klassrummet.

”Datalab var avgörande eftersom studenterna inte behövde ladda ned TensorFlow med biblioteket och se till att ha alla stödbibliotek som behövdes på sina datorer”, sade Washington. “Nu körs Datalab på Jupiter så om studenterna ville läsa in data i TensorFlow kunde de göra det enkelt med ett kodanrop och sedan köra det i det faktiska gränssnittet. Det gick snabbt eftersom det anslöt till molntjänsten där en kopia av våra databaser sparades. Jag hoppas verkligen att jag kan ta med mig Datalab tillbaka till Howard University.”

Det fanns en viktig anledning till att Gloria valde att använda Datalab den här sommaren. ”Jag valde Datalab för att vi skulle komma igång snabbt och inte behöva ladda ned något”, förklarade Washinton. På mindre än en dag kunde hon få igång Datalab. Gloria uppskattade hur enkelt det blev för henne och hennes studenter med Datalab när de skulle använda algoritmerna för maskininlärning och API:erna i TensorFlow.

”När vi kom igång gick det mycket snabbt. Det enda jag gjorde var att ge studenterna chansen att friska upp sina kunskaper i Python så att de visste hur de skulle göra vissa API-anrop till TensorFlow”, förklarade Washington. ”Om du räknar kursveckor är det riktigt bra, för om du måste ladda ned ett bibliotek måste du visa dem hur de ska anropa det på en dator och med Datalab, och vi behövde inte göra det.”

Förbättrat lärande på bara fem veckor

Sammantaget kunde Gloria använda Datalab och Tensorflow för att utforma en sommarkurs som var app- och projektcentrerad och fokuserad på att hjälpa studenterna att förstå hur de kan lösa problem med hjälp av maskininlärning, till skillnad från att fokusera på den bakomliggande tekniken.

”För oss var det mycket viktigt eftersom vi bara hade fem veckor på oss för kursen. Om det hade tagit en vecka att ladda ned biblioteken och se till att de hade rätt kommandon för att kunna köra dem i skalprogrammet skulle allt varit mycket mer komplicerat. Nu blev det enkelt.”

När Gloria nu återvänder till Howard kan hon inte tänka sig att undervisa utan Googles verktyg. ”Jag föreställer mig att kunna använda Datalab och Google Developer Codelabs för framtida forskningsprojekt på Howard”, sade Washington. ”Jag vet att jag skulle bli galen om jag var tvungen att undervisa i maskininlärning på Howard utan Datalab.”

Förutom att ge studenterna bättre tekniska kunskaper ger Gloria råd i hur de kan övervinna hinder och växa som akademiker.

”Jag har tänkt mycket på vad jag skulle säga till mitt 20-åriga jag”, sade Washington. ”Ingen enskild person kan avgöra om du ska lyckas. Om du anstränger dig och gör det som krävs kan ingen annan än du bestämma om du ska lyckas. Låt inte en persons åsikter om dig förändra vad du vill göra med hela ditt liv. Gå med i en yrkesorganisation där människor uppmuntrar varandra och som inte fokuserar på konkurrens och betyg. Det ska handla om att lyfta varandra. Se till att göra saker för dig själv utanför skolan, läs till exempel om människofokuserad datorvetenskap om du är intresserad av det så kan ingen säga att du inte vet vad du pratar om.”

Organisationsprofil

Howard West var en engagerande 12-veckors sommarkurs där Howards studenter i datorvetenskap fick delta i ett särskilt program på Googleplex i Mountain View i Kalifornien. Studenterna från Howard deltog i en upplevelsebaserad kursplan (som hölls av lärare på Howard och Googles ingenjörer) på Googles campus under de sista två åren av programmet i datorvetenskap. Studenterna delades in i projektteam som fick lära sig direkt genom att delta i professionella och akademiska aktiviteter på Google. Den här modellen gav studenterna på Howard möjlighet att delta i projekt som är förankrade i verkliga livet och utveckla färdigheter som förberedde dem för arbetslivet efter examen. Det övergripande målet med programmet var att förstärka relationen mellan Google, Silicon Valley och den afroamerikanska befolkningen, samt öka representationen av afroamerikaner inom teknikbranschen.

Produkter som används

Tack för att du registrerade dig!

Vi vill gärna veta vad du är intresserad av.